KATSOMASI RESEPTIT
Konjakilla maustettu luumumarmeladi
GL
MA
MU

Resepti: Maku 05/2016

Konjakilla maustettu luumumarmeladi

Resepti: Maku 05/2016

Konjakilla maustettu luumumarmeladi

Ihanin luumumarmeladi saa makua konjakista. Säilö luumusato syksyllä ja kruunaa sitten talven brunssit luumumarmeladilla päällystetyillä paahtoleivillä.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 kpl

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista luumumarmeladi näin:

    Huuhtele luumut ja nosta ne kattilaan. Lisää vesi. Keitä luumuja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Painele luumuseosta siivilän läpi toiseen astiaan, kunnes saat siemenet eroteltua soseesta. Kumoa sose kattilaan.

    Lisää luumusoseeseen hillo-marmeladisokeria ja halutessasi konjakkia. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita rauhallisesti muutaman kerran.

    Purkita kuuma luumumarmeladi puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti. Säilytä kylmässä.

    *Keittämisen ansiosta alkoholi haihtuu marmeladista, mutta jäljelle jää konjakin herkullinen maku. Tällä ohjeella valmistuu noin 2 litraa marmeladia.

VINKKI

Kun säilöt marmeladin pieniin purkkeihin, voit jakaa herkkua myös ystävillesi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    127 kcal
  • hiilihydraattia
    28.1 g
  • rasvaa
    0.2 g
  • proteiinia
    0.6 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    5.4 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Säilöntä

    Lisää suosikiksi

    Tulosta