KATSOMASI RESEPTIT
Kolmen sipulin galette
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Kolmen sipulin galette

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Kolmen sipulin galette

Parsakiharat ja korvasienet tekevät galetesta täydellisen alkukesän herkun.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista kolmen sipulin galette näin:

    Yhdistä jauhot, suola ja parmesaaniraaste kulhossa. Mittaa joukkoon öljy. Murustele taikina käsin ja lisää vettä vähitellen, kunnes saat kiinteän taikinan.

    Pyöräytä taikinasta kaksi palloa, kiepauta ne kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen valmistuksen ajan.

    Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita pannulla voissa noin 5 minuuttia. Lorauta sekaan konjakkia ja anna muhia toiset 5 minuuttia.

    Pilko esikäsitellyt korvasienet ja sekoita ne sipulien joukkoon.

    Kauli taikinat jauhotetulla alustalla ohuiksi piiraspohjiksi. Nosta pohjat kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille. Levitä ranskankerma piiraspohjille. Jaa päälle sipuli-sienitäyte. Murustele pinnalle vuohenjuusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Taita piiraiden reunoja rennosti muutaman sentin verran täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

    Pese ja kuivaa sillä aikaa parsat. Vuole parsasta esim. Y-mallisella terävällä kuorijalla ohuita parsanauhoja. Tupsuttele nauhoille pullasudilla oliiviöljyä.

    Nosta parsanauhat keoksi galeten päälle ja paista vielä 10 minuuttia.

    Tarjoa lämpimänä. Nämä piiraat maistuvat hyviltä jäähtyneinäkin.

     

     

VINKKI

 Jos käytät tuoreita korvasieniä, tarkista käsittelyohjeet täältä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    232 kcal
  • hiilihydraattia
    17.8 g
  • rasvaa
    15 g
  • proteiinia
    4.2 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Parsa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta