KATSOMASI RESEPTIT
Klementiiniriisi
GL
MU

Resepti: Maku 08/2016

Kle­men­tii­ni­rii­si

Resepti: Maku 08/2016

Kle­men­tii­ni­rii­si

Perinteinen appelsiiniriisi toimii ihanasti myös klementiinillä. Täysmaito ja kermavaahto takaavat täyteläisen ja kuohkean puurokulhollisen.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 annosta

Riisipuuro

Lisäksi

Koristelu

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
50 min
  • Valmista ensin puuro. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää riisi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi kypsynyt. Mausta puuro sokereilla, suolalla ja kardemummalla. Jäähdytä kylmäksi.

    Purista yhdestä klementiinistä mehu. Kuori ja paloittele muut klementiinit. Sekoita mehu ja klementiinipalat puuroon. Lisää joukkoon rouhitut mantelit.

    Vaahdota kerma ja kääntele puuron joukkoon. Säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

    Koristele annokset manteleilla ja klementiinin- tai appelsiininkuoriraasteella.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    226 kcal
  • hiilihydraattia
    20 g
  • rasvaa
    15.5 g
  • proteiinia
    1.7 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Joulun jälkiruoat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta