KATSOMASI RESEPTIT
Kirpeänmakea sitruunatahna (Lemon curd)
GL

Resepti: Maku 02/2011

Kirpeänmakea sitruunatahna (Lemon curd)

Resepti: Maku 02/2011

Kirpeänmakea sitruunatahna (Lemon curd)

ARVIOI
3.5

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 annosta

Tee näin 20 min

20 min
  • Mittaa pinnoitettuun kattilaan sokeri, hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu sekä munat ja keltuainen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun.
    Lisää kuutioitu voi lämpimään seokseen. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa.
    Siirrä sitruunatahna puhtaaseen, kannelliseen purkkiin ja anna jähmettyä viileässä. Lemon curd säilyy jääkaapissa pari, kolme viikkoa.

VINKKI

Kokeile kirpeänmakeaa sitruunatahnaa, lemon curdia myös jogurtin, kermavaahdon, jälkiruokien ja kakkutäytteiden maustajaksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    321 kcal
  • hiilihydraattia
    37.7 g
  • rasvaa
    17 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Säilöntä

    Lisää suosikiksi

    Tulosta