Kinuskikakku

Resepti: Maku 02/2008

Kinuskikakku

Resepti: Maku 02/2008

Kinuskikakku

Makea ja kermainen kinuskikakku on kaikkien rakastama juhlapöydän klassikko! Leivo mehevä kinuskikakku kahvipöydän kruunuksi ja koristele se suloisilla pastellinvärisillä makeisilla.

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

15 annosta

Pohja

Täyte

Kostutus

Suklaakinuski

Koristeluun

Tee näin 1 t 20 min

1 t 20 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Voitele ja korppujauhota 2–2 1/2 litran vetoinen kakkuvuoka.

    Riko munat puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota taikina kuohkeaksi, vatkaa noin 5 minuuttia. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti vaahdon sekaan siivilän lävitse.

    Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakkupohja jäähtymään.

    Vatkaa moussejauheseos maitoon pakkauksen ohjeiden mukaan ja pane jääkaappiin odottamaan.

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyiksi terävällä, sahateräisellä veitsellä. Pidä vasen kämmenesi kakun pinnalla, työnnä veitsen kärki kakun sivusta keskustaan ja leikkaa sahaavalla tyylillä reunan ympäri tasapaksuisia kakkulevyjä. Aloita kakun päällimmäisestä levystä.

    Kostuta levyt sitruunasta puristetulla, vedellä jatketulla mehulla (älä makeuta mehua!). Levitä väliin ensin ohuelti appelsiinimarmeladia ja sen päälle appelsiinimoussea. Kokoa kakku näin ja pane päälle esimerkiksi pieni leikkuulauta painoksi, jotta kakun pinnasta tulee tasainen.

    Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kiinteytyy. Murenna mukaan taloussuklaata vielä keittämisen loppuvaiheessa. Voilisä antaa kinuskille kiiltoa ja vanilja tehostaa makua.

    Aloita kinuskin valuttaminen kakun päälle aina keskeltä. Tee kaataessasi ympyrää, edeten koko ajan reunoille päin. Levitä valunut kinuski kakun reunoille. Koristele kinuskikakun reunat kermavaahtopursotuksin.

    Koristele kinuskikakku halutessasi vielä makeisilla, esim. ranskanpastilleilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.1
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    307 kcal
  • hiilihydraattia
    43.1 g
  • rasvaa
    13.1 g
  • proteiinia
    3.8 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

50% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat

Lisää suosikiksi

Tulosta