KATSOMASI RESEPTIT
Kinkkuvoileipäkakku

Resepti: Lunni leipoo

Kink­ku­voi­lei­pä­kak­ku

Resepti: Lunni leipoo

Kink­ku­voi­lei­pä­kak­ku

Helppo kinkkuvoileipäkakku maistuu suolaisen ystävälle. Täytteessä on runsaasti makua ja kinkun lisäksi suolakurkkutäytettä. Koristele mehevä kinkkuvoileipäkakku mielikuvituksellisesti tuoreita kasviksia käyttäen!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 40 min

1 t 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Valmistele n. 20x20-senttinen neliövuoka vuoraamalla se tuorekelmulla. Anna tuorekelmun tulla reilusti reunojen yli.
    Leikkaa paahtoleivistä reunat pois, ota talteen.
    Kuumenna lihaliemen vesi kiehuvaksi, sekoita joukkoon lihafondi. Anna jäähtyä.
    Valmista ensin kinkkutäyte sekoittamalla silputtu kinkku ja kuutioitu paprika muiden aineiden kanssa sekaisin.
    Valmista seuraavaksi suolakurkkutäyte. Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi valutettu kurkkusalaatti. Ota täytteestä puolet kuorruttamista varten talteen, laita kuorrute peitettynä kylmään odottamaan
    Sekoita toiseen puolikkaaseen valutettu kurkkusalaatti.
    Aloita voileipäkakun kokoaminen (kakkuun tulee yhteensä neljä kerrosta paahtoleipää).
    Aseta täysjyväpaahtoleipää vuoan pohjalle melko tiiviisti. Kamalan tiukkaan paloja ei tarvitse änkeä, leipä turpoaa kostuttaessa. Joudut mahdollisesti leikkelemään paahtoleivästä eri kokoisia viipaleita. Tämä on ok, mutta älä aseta kaikkia leikattuja viipaleita kakun samalle puolelle (vaan esimerkiksi seuraavassa leipäkerroksessa aseta jämäpalat eri puolelle kakkua).
    Kostuta ensimmäinen leipäkerros varovaisesti lihaliemellä, käytä n. 1-2 rkl / leipäviipale. Kostuta tasaisesti.
    Levitä leipäkerroksen pinnalle puolet kinkkutäytteestä.
    Aseta kinkkutäytteen päälle kerros ruispaahtista samaan tapaan kuin täysjyväpaahtoleipää. Kostuta ja lisää suolakurkkutäyte.
    Levitä suolakurkkutäytteen päälle kerros täysjyväpaahtista tuttuun tapaan, kostuta ja lisää päälle loput kinkkutäytteestä.
    Viimeistele kakku kerroksella ruispaahtoleipää, kostuta ja laita kylmään peitettynä jähmettymään.
    Noin tunnin kuluttua kuorruta kakku säästämälläsi kuorrutteella. Levitä kakun päälle ja reunoille ensin ohut kerros kuorrutetta kaikkialle, levitä sitten loput kuorrutteesta palettiveitsen avulla voileipäkakun pinnoille.
    Koristele kakku puolikkailla kurkkuviipaleilla, puolikkailla kirsikkatomaateilla, kinkkurullilla, persiljalla ja kurpitsansiemenillä. Säilytä kylmässä, kakku säilyy hyvänä pari päivää tekemisen jälkeen. Kakun voi hyvin tehdä jääkaappiin ennen juhlia ja koristella juuri ennen h-hetkeä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    169 kcal
  • hiilihydraattia
    3.1 g
  • rasvaa
    14.6 g
  • proteiinia
    6 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    3.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta