Kesäkurpitsa-tomaattivuoka
GL
MU

Resepti: Maku 05/2004

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka

Resepti: Maku 05/2004

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka on herkullinen yhdistelmä kesäkurpitsaa, fetaa, valkosipulia ja tomaattia. Mehevän maun salaisuus on pestossa, jota levitetään säästelemättä kerrosten väliin. Suosittelemme!

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Vuoraa uuninkestävä vuoka leivinpaperilla ja lado pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä päälle puolet valkosipulinkynsistä ja pestokastikkeesta. Lado seuraavaan kerrokseen puolet tomaateista, basilikasilpusta, fetaraasteesta ja mustapippurista. Toista uudelleen kesäkurpitsa- ja tomaattikerrokset.

    Ripottele vuokaan päällimmäiseksi vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

    Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattivuoka hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.8
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    181 kcal
  • hiilihydraattia
    8.1 g
  • rasvaa
    13.4 g
  • proteiinia
    6.4 g
  • kuitua
    3.4 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

gluteeniton, munaton


Laatinut:

Kuva:

Uzi Varon

Kommentit (7)

87% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin12
  • Helppo10
  • Hurmasin vieraat6
  • Opin uutta3
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni9
  • 18.09.2012

    Vierailija

    Löysin tämän ohjeen sattumalta. Ihan älyttömän hyvää :) Laitoin vähän enemmän pestoa ja välillä laitan mozzarellaa fetan sijaan, maistuu myös ruhtinaallisen hyvältä .

  • 06.07.2014

    Juhani Suni

    Minäkin löysin tämän reseptin sattumalata. Olin valmistrelemassa naudan siäfilepihvien grillaamista, kun sain tiedon yhden ruokavieraan lihattomuudesta. Kävin jääkaapilla ja löysin kesäkurpitsaa, tomaatteja ja fetajuustoa. Kävin katsomassa löytyisikö reseptiä täältä netistä ja löytyihän se. Tein kapean uunivuollisen grillissä vieraita odotellessa. Vaan eipä lihaton sitten tullutkaan. Söimme vaimon kanssa grillipihvien lisukkeena ja oli sitten todella hyvää. Tätä reseptiä tai sen jatkokehitelmiä tullaan meillä tekemään jatkossakin.

  • 15.08.2014

    Minna Toivonen

    Kiva resepti, johon sai jemmattua juustonjämät ja ylikypsät tomaatit. Peston tein itse, kun basilikaa pukkaa kasvimaalta, enkä pidä kaupan pestosta. Pari kriittisempää kommenttia: kesäkurpitsan määrä on aika epäeksaktisti ilmoitettu ohjeessa, niiden koko vaihtelee kuitenkin akselilla grillimakkara-pesäpallomaila. Pyrin ostamaan mahd pieniä, joten laitoin kolme. Esim. Paino olisi parempi määrä tässä. Omaan makuun tämä on myös aika terävän valkosipulinen, vähensin kokonaismäärän kahteen kynteen josta osa meni pestoon.

  • 26.08.2014

    Anonymous

    Helppo tehdä ja maistui hyvälle!

    • Helppo
  • 01.09.2014

    Vierailija

    Oli herkullista mutta turhan vetistä. Mitenhän tuota nestemäärää saisi vähennettyä?

  • 13.09.2014

    Toinen vierailija

    Nesteen määrää saa vähennettyä, jos itkettää ensin kesäkurpitsat. Eli ripottelee suolaa päälle, antaa olla puoli tuntia ja sitten huuhtelee. Sehän vähentää nestettä kesäkurpitsasta. Toki myös se auttaa, että käyttää tosiaan pieniä kesäkurpitsoja, isommissa enemmän nestettä.

  • Lisäsin vielä 400g jauhelihaa *nam* Erinomainen resepti! Suosittelen!

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta