KATSOMASI RESEPTIT
Keitetyt särkipullat

Resepti: Maku 04/2004

Keitetyt särkipullat

Resepti: Maku 04/2004

Keitetyt särkipullat

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

5 annosta

Keittämiseen

Tarjoiluun

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
15 min
  • Perkaa särjet, poista kidukset ja fileoi kalat nahatomiksi. Pikkusärjet voit käyttää nyljettyinä. Murekemassaan tarvitaan 500–600 grammaa kalaa.

    Pane kalat leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä karkeaksi massaksi. Lisää loput aineet ja jatka sekoittamista kunnes murekemassa on tasaista.

    Mittaa kalaliemi paistokasariin. Voit käyttää särkilientä, jota tarvittaessa jatkat vedellä, tai tee liemi vedestä ja kalaliemikuutioista tai fondista. Lisää sitruunalohko ja kuumenna neste kiehuvaksi. Pyöritä kalapullat vedellä kostutetuin käsin ja pane ne kiehumaan liemeen. Anna kypsyä 5–8 minuuttia.

    Tarjoa isojen kapriksien, muna-ruohosipulikastikkeen ja perunoiden kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    66 kcal
  • hiilihydraattia
    1.5 g
  • rasvaa
    3.2 g
  • proteiinia
    7.7 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

0% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat
    • 01.08.2015

      juha.sundgren

      Vaikutti erittäin hyvältä reseptiltä. (perus). Mutta ne ovat makuasioita. Lisää esim tilliä taikinaan tai muita yrttejä, mausteita. Maun mukaan. Kapristen tilalle. Anjovista, rahaa kyllä menee. Hyvää proteiiinia kalat!
      Mutta hyvä resepti kuitenkin.

      Kommentoi

      Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

      Lisää suosikiksi

      Tulosta