KATSOMASI RESEPTIT
Katkarapupiirakka

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Kat­ka­ra­pu­pii­rak­ka

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Kat­ka­ra­pu­pii­rak­ka

Tässä katkarapupiirakassa maistuvat ihanasti fenkoli, artisokat ja vuohenjuusto. Koristele pinta hauskoilla kirjaimilla. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 25 min

1 t 25 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Leivo katkarapupiirakka näin:

    Nypi voi, jauhot, suola ja sokeri keskenään. Lisää muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Pese ja silppua fenkoli. Kuullota ne kevyesti pannulla. Valuta ja pilko artisokat. Sulata ja valuta katkaravut.

    Riko munan rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon juustot ja loput täytteen ainekset.

    Jaa taikina kahtia. Vuoraa vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Kauli toinen taikinapala vuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi ja asettele vuokaan. Ota taikinaa pieni pala sivuun koristeita varten ja kauli loppu taikina kansilevyksi. Kaada täyte pohjalle. Nosta päälle kansi kaulimen avulla. Nipistele reunat aaltomaiseksi.

    Tee kanteen koristeita, esimerkiksi kirjaimia. Kiinnitä ne vedellä. Tee kanteen myös muutama viilto tai reikä, jotta höyryt pääsevät ulos. Voitele kansi munalla.

    Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 40 min. Peitä tarvittaessa foliolla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    281 kcal
  • hiilihydraattia
    22.3 g
  • rasvaa
    18.2 g
  • proteiinia
    6.7 g
  • kuitua
    2.9 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta