KATSOMASI RESEPTIT
Karpalosuukot

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Karpalosuukot

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Karpalosuukot

Itse tehdyt suklaasuukot ovat poutapilven pehmeitä ja ihania ystävänpäivälahjoja. Nämä karpalosuukot ovat vieläpä yllävän helppoja tehdä. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 45 min

2 t 45 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Vamista suklaasuukot näin:

    Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähän kerrallaan. Jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. 

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta mehu ja nosta liedeltä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne mehuun. Anna seoksen jäähtyä hieman.

    Kaada liivateseos marenkivaahtoon ohuena nauhana, edelleen vatkaten. Jatka vatkaamista vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon lopuksi karpalojauhe ja kuivatut karpalot. Siirrä valkuaisvaahto pursotuspussissa jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.

    Pursota valkuaisvaahto keksin päälle keoksi. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia.

    Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa. Sekoita suklaasulaan öljy. Kasta suukot suklaaseen ja nosta ne leivinpaperin päälle kuivumaan. Koristele suklaasuukot ripottelemalla päälle haluamasi koristeet. 

VINKKI

Valitse gluteenittomiin suklaasuukkoihin gluteenittomat keksit!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    396 kcal
  • hiilihydraattia
    53.9 g
  • rasvaa
    17.1 g
  • proteiinia
    6.4 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta