KATSOMASI RESEPTIT
Karpalosämpylät
MA
MU

Resepti: Maku 08/2016

Kar­pa­lo­säm­py­lät

Resepti: Maku 08/2016

Kar­pa­lo­säm­py­lät

Yön yli kohonneesta taikinasta tehdyt karpalosämpylät saavat kuumassa uunissa paksun ja rapean kuoren.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

15 kpl

Pinnalle

Tee näin 12 t 40 min

12 t 40 min
{
AKTIIVINEN
5 min
PASSIIVINEN
12 t 35 min
  • Silppua karpalot. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, karpalot, grahamjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee koostumukseltaan kuin löysähköä puuroa. Sekoita taikinaa puuhaarukalla vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin, älä vaivaa.

    Peitä taikinakulho kelmulla tai kannella. Pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.

    Nostele kulhosta kahden lusikan avulla sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle vähän hiutalesuolaa.

    Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Pitkä paistoaika on tarpeen jääkaappikylmälle taikinalle. Samalla sämpylät saavat paksun ja rapean pinnan.

    Jäähdytä karpalosämpylät ritilän päällä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    322 kcal
  • hiilihydraattia
    65.7 g
  • rasvaa
    1.5 g
  • proteiinia
    10.1 g
  • kuitua
    5.5 g
  • suolaa
    1.9 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta