KATSOMASI RESEPTIT
Karpalo-leipäjuusto

Resepti: Perinneruokaa prkl

Karpalo-leipäjuusto

Resepti: Perinneruokaa prkl

Karpalo-leipäjuusto

Leipäjuustoa voi valmistaa myös itse, jolloin sen voi maustaa haluamallaan tavalla. Tässä leipäjuustossa maistuu karpalo, joka tuo makuun miellyttävän vivahteen.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 annosta

lisäksi

Tee näin yli 1 vrk

yli 1 vrk
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 vrk
  • Mittaa maito kattilaan ja lisää suola. Kuumenna maito 39-42 asteiseksi ja siirrä kattila pois levyltä.

    Sekoita joukkoon juoksutin ja peitä kannella. Anna saostua noin 30 minuuttia.

    Leikkaa juustomassaan veitsellä ristiviillot ja anna heran erottua noin 10 minuuttia.

    Kastele juustoharso ja laita se siivilään. Nostele reikäkauhalla juustoa siivilään.

    Lisää massaan kuivatttuja karpaloita. Painele juustoa, jotta hera valuu pois. Taittele harso juuston päälle ja laita pieni lautanen painoksi. Jätä juusto yöksi jääkaappiin valutusastian päälle.

    Poista seuraavana päivänä juusto harsosta ja kumoa uunipellille folion palan päälle. Käytä uunin grillivastuksia pinnan ruskistamiseen. Tähän menee aikaa noin 5 minuuttia grilli vastuksien ollessa täysillä. Tarkkaile juuston pintaa jatkuvasti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    3 kcal
  • hiilihydraattia
    0 g
  • rasvaa
    0 g
  • proteiinia
    0.6 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    98.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

100% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat
    • 21.12.2016

      Satu Rintala

      Mulla meni 10 min per puoli uunissa grillivastuksella 250 asteessa. Voitelin voisulalla paiston välissä. En muuten pitänyt massaa jääkaapissa kuin pari tuntia. Puristelin sen jälkeen heraa pois massasta harsonyytissä. Sitten taputtelin massan tasaiseksi rengasvuoan sisälle (ilman pohjaa).

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta