KATSOMASI RESEPTIT
Käpykakku

Resepti: Maku 06/2008

Käpykakku

Resepti: Maku 06/2008

Käpykakku

Klassinen käpykakku kuuluu monen suomalaisen juhlapöytään. Perinteisen voikreemin ja marjahillon sijaan jouluisessa käpykakussa maistuvat luumuhillo, rommi ja kermavaahto.

ARVIOI
4.4

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 35 min

1 t 35 min
{
AKTIIVINEN
50 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun (Ø 24 cm) kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia.

    Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta sokereilla.

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja rommi-vesiseoksella. Levitä päälle puolet hillosta ja 1/3 kermavaahdosta. Nosta päälle toinen kakkukerros, kostuta ja täytä. Kostuta myös päällimmäinen kakkukerros.

    Muotoile kakku kävyn malliseksi. Leikkaa molemmilta sivuilta suikaleet kakkua pois. Nosta suikaleet pienemmiksi leikattuina paloina kakun päälle, jolloin saat käpymäisen muodon.

    Levitä loppu kermavaahto kakun pintaan ja täytä kolot.

    Lisää marsipaanin sekaan 2 rkl kaakaota. Vaivaa marsipaania käsissä, kunnes se on ruskeaa.

    Siivilöi pöydälle kaakaojauhetta ja kauli marsipaani 2–3 mm paksuiseksi levyksi. Pyöräytä marsipaani kaulimen ympärille ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Painele siististi kakun pintaan, leikkaa alareunasta ylimääräinen marsipaani pois.

    Leikkaa saksilla kakun pintaan koloja. Pidä sakset noin 45 asteen kulmassa.

VINKKI

Leivo kakkupohja 1–3 päivää ennen täyttöä ja säilytä jääkaapissa. Kakku mehevöityy, kun täytät sen edellisenä päivänä. Kuorruta vasta tarjoilupäivänä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    282 kcal
  • hiilihydraattia
    40.4 g
  • rasvaa
    9.3 g
  • proteiinia
    7.2 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

68% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin5
  • Helppo4
  • Hurmasin vieraat3
  • Opin uutta5
  • Ei maistunut2
  • Kaikki meni3
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Jou­lu­lei­von­nai­set

Lisää suosikiksi

Tulosta