KATSOMASI RESEPTIT
Kantarellipuustit

Resepti: Maku 04/2016

Kan­ta­rel­li­puus­tit

Resepti: Maku 04/2016

Kan­ta­rel­li­puus­tit

Kesän ihanimmat suolaiset pullat saavat täytteeksi riistakäristystä ja kantarelleja. Kantarellipuustit ovat täydellinen iltapala!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Valmista kantarellipuustit näin:

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää perunahiutaleet, sokeri, suola ja öljy. Alusta joukkoon sämpyläjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

    Nosta kulho lämpimään ja peitä liinalla. Kohota noin puoli tuntia ja valmistele sillä aikaa täyte.

    Kuumenna pannulla voita. Paista käristyslihaa pannulla, kunnes se on kypsää ja suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon sienet ja kuumenna käännellen, kunnes myös sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.

    Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 cm x 30 cm).

    Levitä päälle tuorejuustoa ja riista-kantarelliseosta.

    Kääri täytetty levy rullaksi leveämmästä reunasta alkaen. Leikkaa rulla noin 2 cm:n paloiksi ja nosta ne pulla-tai piirakkavuokiin leikkauspinta ylöspäin.

    Nosta vuoat pellille ja peittele liinalla. Anna puustien kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.

    Voitele kantarellipuustit munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

VINKKI

Riistakäristyksen tilalle sopii hyvin myös jauheliha.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    174 kcal
  • hiilihydraattia
    11.4 g
  • rasvaa
    10 g
  • proteiinia
    9.1 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.9 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Sienet

    Lisää suosikiksi

    Tulosta