KATSOMASI RESEPTIT
Kantarellipiirakka – syksyn suolainen suosikki

Resepti: Lunni leipoo

Kan­ta­rel­li­pii­rak­ka – syksyn suolainen suosikki

Resepti: Lunni leipoo

Kan­ta­rel­li­pii­rak­ka – syksyn suolainen suosikki

Kantarellit ovat ehdottomasti sienimetsän parhaimmistoa, ja tässä syksyisessä piirakassa kantarellien metsäinen maku nousee pääosaan.

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 25 min

1 t 25 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 t 10 min
  • Valmista pohja nyppimällä voi murumaiseksi seokseksi jauhojen kanssa. Voit käyttää myös monitoimikonetta mutta älä työstä taikinaa liian kauan. Lisää muna ja kylmä vesi, puristele nopeasti kiinteäksi palloksi ja vältä vaivaamasta taikinaa turhaan. Kääräise tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

    Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla irtopohjaista piirakkavuokaa (vuoan halkaisija n. 20–25 senttiä) hieman suuremmaksi levyksi. Nosta vuokaan ja aseta päälle leivinpaperi. Kaada päälle painoksi kuivia herneitä tai riisiä, paista uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes pohja on saanut väriä. Anna jäähtyä.

    Putsaa sienet ja pilko pienemmiksi. Silppua myös sipuli. Kuumenna voi pannulla ja lisää pilkottu sipuli sekä sienet. Paista kohtuullisella lämmöllä hetken aikaa kunnes sipulit ja sienet ovat saaneet hieman väriä. Lisää suola, mustapippuri, rosmariini ja muskottipähkinä.

    Sekoita kulhossa keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Vatkaa kevyesti haarukalla.

    Levitä sieni-sipuliseos tasaisesti piirakkapohjan päälle, kaada päälle ruokakerma-munaseos. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt ja pinta on kauniin kullanruskea.

    Viimeistele valmis piirakka vielä parmesanraasteella.

VINKKI

Piirakkapohjaan ei haluta sitkoa, joten käsittele taikinaa kylmillä käsillä ja viilennä taikina jääkaapissa ennen kaulimista. Lisää veden määrää piirakkapohjaan tarvittaessa, mikäli taikina tuntuu murenevalta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    294 kcal
  • hiilihydraattia
    18.6 g
  • rasvaa
    21.6 g
  • proteiinia
    6.2 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    1.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Sienet

    Lisää suosikiksi

    Tulosta