Kantarelli-purjopiirakka

Resepti: Maku 03/2010

Kantarelli-purjopiirakka

Resepti: Maku 03/2010

Kantarelli-purjopiirakka

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t 25 min

1 t 25 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
50 min
  • Nypi jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, suola ja pehmeä rasva kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina sileäksi palloksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään 30 minuutiksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä voideltu piirasvuoka (12 x 35 cm). Pistele pohja ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia. Puhdista kantarellit ja paloittele ne. Jos käytät pakastesieniä, sulata ne ja puristele kuiviksi. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kumoa sienet paistinpannulle ja kuumenna, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy ja purjosilppu pannulle. Paista sekoitellen muutama minuutti. Mausta suolalla ja siirrä sivuun. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja mausteet. Levitä sieniseos piirakkapohjalle. Murustele päälle homejuusto ja kaada joukkoon muna-kermaseos. Paista kantarelli-purjopiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, ja pinta on saanut kauniin värin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    262 kcal
  • hiilihydraattia
    15.5 g
  • rasvaa
    18.5 g
  • proteiinia
    8.1 g
  • kuitua
    2.4 g
  • suolaa
    1.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta