KATSOMASI RESEPTIT
Juustoinen lehtikaalikeitto
MU

Resepti: Maku 04/2007

Juustoinen leh­ti­kaa­li­keit­to

Resepti: Maku 04/2007

Juustoinen leh­ti­kaa­li­keit­to

Lehtikaalikeitto on soseutettu maitopohjainen keitto, joka sopii niin alkuruoaksi kuin pääruoaksi hyvän leivän kanssa.

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Tee näin 30 min

30 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
10 min
  • Valmista lehtikaalikeitto näin.

    Paloittele lehtikaali ja sipuli.

    Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja kuullota siinä vihannekset. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki.

    Lisää maito kertakaatona voimakkaasti sekoittaen ja kiehauta keitto. Sekoittele, jotta keitto ei pala pohjaan. Laske lämpö minimiin ja lisää loput aineet. Anna lehtikaalikeiton hautua kannen alla noin 10 minuutin ajan.

    Soseuta lehtikaalikeitto ja tarkista maku.

    •Lehtikaalin sijasta voit käyttää keittoon pinaattia tai mangoldia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    106 kcal
  • hiilihydraattia
    5.4 g
  • rasvaa
    7.4 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    0.5 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

kasvis, munaton


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (1)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Helppo3
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut3
  • Kaikki meni4
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 04.02.2013

    älly

    En koskaan ole vielä lehtikaalia maistanut ja en tiedä että miksi??.
    no vain, huomasin että lehtikaalista on moneen reseptiin, vaan aika paljon ne samaa sorttia eli pinaatin tapaan vaalea "kermaisa" keitto mikä tehosekoittimella pehmeäksi.
    Kun olen satoani v.2013 saanut näistä lehtikaaleista, on varmaa että kokeilen padat ja perinteiseen Liha-Kaalikeittoa tapaan tästä lehtikaalista myös, olettaisin että ok.

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta