KATSOMASI RESEPTIT
Juurisellerilaatikko
GL
MA
MU

Resepti: Maku 08/2016

Juu­ri­sel­le­ri­laa­tik­ko

Resepti: Maku 08/2016

Juu­ri­sel­le­ri­laa­tik­ko

Tuttujen joululaatikoiden rinnalle kokataan uusi tuttavuus. Pähkinät tuovat juurisellerin, omenan ja kookoksen maustamaan samettiseen laatikkoon makua ja puruvastusta.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 40 min

1 t 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Ohjeesta valmistuu 4–6 annosta juurisellerilaatikkoa.

    Kuori ja kuutioi juuriselleri ja omenat. Siirrä palat kattilaan.

    Kaada päälle kookoskerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kasviksia kannen alla 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

    Soseuta kasvikset ja kerma sauvasekoittimella samettiseksi.

    Yhdistä selleri-omenasoseeseen pähkinärouhe. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    Levitä sose öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 1–1,5 l). Ripottele päälle pähkinärouhetta.

    Kypsennä juurisellerilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes sen pinta saa kauniin värin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    26 kcal
  • hiilihydraattia
    5.1 g
  • rasvaa
    0.2 g
  • proteiinia
    0.8 g
  • kuitua
    2.4 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Joululaatikot

    Lisää suosikiksi

    Tulosta