KATSOMASI RESEPTIT
Juuressämpylät

Resepti: Perinneruokaa prkl

Juuressämpylät

Resepti: Perinneruokaa prkl

Juuressämpylät

Nämä sämpylät saavat viehättävän makunsa uunissa paahdetuista juureksista, joita tässä reseptissä on reilusti.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Viipaloi hyvin pestyt juurekset uunivuokaan tai pellille. Pyörittele kasvikset öljyssä ja suolassa.

    Paahda 250 asteessa noin 20-30min, kunnes juurekset ovat saaneet pintaa hieman väriä ja ovat pehmeitä.

    Kaada juurekset kulhoon öljyineen ja painele niiden rakennetta rikki.

    Lisää sekaan kylmä vesi ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

    Murusta hiiva sekaan ja sekoita hyvin. Lisää myös hunaja ja suola.

    Lisää jauhot vähän kerrallaan. Anna kohota 30 minuttia leivinliinan alla.

    Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 20 osaan. Muotoile sämpylöiksi pellille ja kohota 30 minuuttia.

    Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    137 kcal
  • hiilihydraattia
    27.1 g
  • rasvaa
    0.9 g
  • proteiinia
    4.5 g
  • kuitua
    3.5 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta