KATSOMASI RESEPTIT
Juurespiirakat

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Juurespiirakat

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Juurespiirakat

Juurespiirakan hieno pintakuvio syntyy pursottamalla. Salaisuutena on tuulihattutaikina, jota käytetään sekä piirakan pohjaan että kanteen. Saat ohjeella kaksi herkullista piirakkaa. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 40 min

1 t 40 min
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
40 min
  • Kuumenna vesi, suola ja öljy kattilassa kiehuvaksi. Lisää jauhot samalla voimakkaasti sekoittaen. Anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Ota taikinasta vähän yli puolet pohjaa varten.

    Voitele kaksi (à 18 cm x 18 cm) piirakkavuokaa. Taputtele taikina vuokiin. Siirrä loppu taikina pursotuspussiin.

    Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna sipulit. Kuullota kasvikset öljyssä vokkipannussa tai isolla pannulla. Lisää mausteet ja hauduta hetki. Sekoita munat, kermaviili ja juustot keskenään. Lisää jäähtynyt kasvisseos.

    Kaada täyte vuokiin. Pursota loppu taikina koristeeksi piirakan reunoille ja päälle.

    Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 40 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    143 kcal
  • hiilihydraattia
    12.8 g
  • rasvaa
    8.4 g
  • proteiinia
    3.8 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta