Juulian siemensämpylät

Resepti: Maku 02/2011

Juulian siemensämpylät

Resepti: Maku 02/2011

Juulian siemensämpylät

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Lämmitä mehu ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteen joukkoon. Vatkaa sekaan suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Lisää jauhoja vähitellen, samalla taikinaa puuhaarukalla sekoittaen. Lisää öljy, kun taikina alkaa tuntua kimmoisalta. Vaivaa vielä taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 40 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja nosta pellille. Tee näin kaikille taikinapaloille ja asettele ne vierekkäin, noin sentin välein. Peitä sämpylät liinalla ja anna kohota puolisen tuntia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele kohonneet sämpylät munalla. Ripottele sämpylöiden päälle reilusti siemeniä. Paista Juulian siemensämpylöitä 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskettuneita.

VINKKI

Leivo sämpylät hyvissä ajoin ja pakasta. Ota sämpylät sulamaan juhlapäivän aamuna.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    89 kcal
  • hiilihydraattia
    12.1 g
  • rasvaa
    3 g
  • proteiinia
    3 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta