Juhlava pääsiäiskakku

Resepti: Maku_Juulia

Juhlava pääsiäiskakku

Resepti: Maku_Juulia

Juhlava pääsiäiskakku

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 45 min

2 t 45 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t 15 min
  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaavi vaahto voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä pohja. Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta ne maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sitruunamehu. Sekoita. Lusikoi täyte pohjalle. Asettele päälle aprikoosinpuolikkaat. Nosta kansi päälle. Anna kakun tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Valmista suklaakuorrute. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pilkotut suklaapalat. Odota pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua hetki, kunnes se on sopivaa levitettäväksi. Kaada kuorrutetta varovasti kakulle. Levitä se veitsen tai lastan avulla kakun päälle ja reunoille. Koristele pääsiäiskakun reunat kaulitulla marsipaanilla. •Kakun päälle voit tehdä muotin avulla sulatetusta suklaasta esimerkiksi pääsiäispupun tai koristella sen pääsiäiskarkeilla. •Voit korvata täytteen rahkasta puolet pashalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.4
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    449 kcal
  • hiilihydraattia
    43.7 g
  • rasvaa
    25.5 g
  • proteiinia
    10.8 g
  • kuitua
    2.4 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (3)

0% Tekisi uudestaan
    • 24.04.2011

      Vierailija

      surkea!

    • 03.05.2011

      Vierailijah

      Enpä tehnyt kakkua, mutta epäilen että puolen tunnin valmistusaika on aivan liian alakanttiin..?! Eihän noita marsipaanihötysiäkään tohon päälle siinä ajassa, saatika sitten vispata ja vatkata ja mittailla... :) Taidat olla superleipuri! :D

    • 09.04.2012

      Vierailija

      Suklaakuorrute ei paksuuntunut millään, vaan valui pitkin kakkua. Missähän oli vika?

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta