KATSOMASI RESEPTIT
Joulupitko (Stollen)

Resepti: Maku 06/2004

Joulupitko (Stollen)

Resepti: Maku 06/2004

Joulupitko (Stollen)

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

2 kpl

Täyte

Voiteluun

Pinnalle

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Mittaa rusinat, appelsiininkuoripalat ja sukaatit kulhoon ja lisää rommi. Jätä sivuun vetäytymään.

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja vaivaa joukkoon 6 dl vehnäjauhoja. Kohota taikinaa lämpimässä peitettynä puoli tuntia.

    Puristele kohonneeseen taikinaan pehmeä voi. Lisää rusinaseos, sokeri, mantelit, sitruunankuori ja mausteet. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja alusta tasaiseksi. Taikinan tulee olla jäykähköä.

    Jaa taikina kahtia ja kauli osat soikeiksi levyiksi. Levitä mantelimassa paloina levyille ja taita levyt kolmeen: kolmannes molemmista reunoista keskustan päälle. Nosta pitkot pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin ja kohota peitettyinä puoli tuntia.

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkot sulatetulla voilla ja voitele niitä myös paiston aikana noin kymmenen minuutin välein. Paista leivonnaisia noin 35 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneita ja saaneet väriä myös pohjaan.

    Ripota valmiiden pitkojen pintaan reilusti tomusokeria ja kääri folioon.

    Siivilöi ennen tarjoamista leivonnaisen pintaan vielä tuore tomusokerihuntu.

    • Ohjeesta tulee 2 pitkoa, voit pakastaa ne kuorruttamatta.

VINKKI

Stollen kuuluu saksalaisten jouluun. Vanhimmat maininnat leivonnaisesta ovat jo 1300-luvulta. Leivonnaisen sanotaan kuvaavan kapaloihin käärittyä Jeesus-lasta. Valkoinen tomusokeripinta symboloi viattomuutta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    330 kcal
  • hiilihydraattia
    43.5 g
  • rasvaa
    13.5 g
  • proteiinia
    6.5 g
  • kuitua
    3.1 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Joululeivonnaiset


Laatinut:

Kuva:

Juha Juntto

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Jou­lu­lei­von­nai­set

    Lisää suosikiksi

    Tulosta