Joulukinkun paisto-ohje
MA

Resepti: Maku 06/2008

Jou­lu­kin­kun pais­to-oh­je

Resepti: Maku 06/2008

Jou­lu­kin­kun pais­to-oh­je

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

30 annosta

Kuorrutus

Koristeluun

Lisäksi

Tee näin

10 t 25 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
10 t
  • Kinkun paisto on helppoa, kun seuraat tätä ohjetta! Joulukinkku kannattaa sulattaa hitaasti viileässä (3–4 päivää). Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön 5–6 tuntia ennen paistamista. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan kinkun sivusta, jolloin kinkku mahtuu uuniin helposti. Mittarin kärki ei saa osua luuhun.

    Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kaada uunipannun pohjalle puoli litraa vettä.

    Paista kinkkua uunissa 100–125 asteessa, kunnes sisälämpötila on 75–80 astetta. Tarkista lämpötila mittarista. Paistoaika on 1-1 1/2 tuntia lihakiloa kohti.

    Ota kinkku uunista ja irrota kamara vähän jäähtyneenä. Ohenna halutessasi silavakerrosta.

    Sivele kinkun pintaan sinappia. Ripottele päälle korppujauhoja. Vedä veitsellä kinkun pintaan ruudukko ja työnnä neilikka jokaisen ruudun keskelle.

    Kuorruta 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

    Tarjoa joulukinkun lisänä herneitä ja luumuja.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    309 kcal
  • hiilihydraattia
    3.3 g
  • rasvaa
    10.3 g
  • proteiinia
    50.3 g
  • kuitua
    0.5 g
  • suolaa
    2.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

kinkun paisto


Laatinut:

Kuva:

Sami Repo

Kommentit (1)

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta