Joulukinkku ruiskuoressa
MU
MA

Resepti: Maku 08/2006

Jou­lu­kink­ku ruis­kuo­res­sa

Resepti: Maku 08/2006

Jou­lu­kink­ku ruis­kuo­res­sa

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

10 t 25 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
10 t
  • Ota sulanut kinkku muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön ennen paistoa, jotta sen pinta ehtii lämmetä.

    Huuhdo kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Pane kinkku paistopussiin ja nosta uunipannulle nahkapuoli ylöspäin.

    Testaa lihalämpömittari ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Työnnä lämpömittari sivusuunnassa pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Älä paina mittaria luuhun kiinni.

    Kypsennä kinkkua uunissa 125 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 74 astetta.

    Sulata ruistaikina kinkun kypsyessä. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi.

    Nosta kinkku uunista. Poista paistopussi ja valuta halutessasi paistoliemi talteen ja käytä kastikkeeseen. Säädä uunin lämpö 275 asteeseen.

    Irrota kinkun nahka ja kamara terävällä veitsellä. Levitä sinappi kinkun pintaan ja nosta kaulittu ruistaikina kinkun päälle. Painele taikina tiiviiksi ja leikkaa ylimääräiset pois. Sivele ruiskuori vedellä ja painele sinapinsiemenet pintaan. Työnnä lihalämpömittari takaisin kinkkuun.

    Paista kinkkua ruiskuoressa uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 77 astetta ja ruiskuori on kypsä, noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    16528 kcal
  • hiilihydraattia
    190.3 g
  • rasvaa
    676.5 g
  • proteiinia
    2409.5 g
  • kuitua
    13.4 g
  • suolaa
    104.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta