Joulukinkku
MU
MA

Resepti: Maku 06/2004

Jou­lu­kink­ku

Resepti: Maku 06/2004

Jou­lu­kink­ku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

1 annosta

Kuorrutus

Koristeluun

Tee näin

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Nosta sula kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Paina lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei sen kärki kosketa luuta.

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane kinkku kamarapuoli ylöspäin ritilälle uunin alatasolle. Pane ritilän alle reunallinen uunivuoka ja kaada sille noin litra vettä. Paista kinkkua tunnin ajan ja laske lämpö sitten 120–150 asteeseen.

    Paistoaika määräytyy kinkun koon mukaan. Varaa ensimmäiselle kilolle tunnin paistoaika ja sen lisäksi jokaiselle seuraavalle kilolle lisäaikaa 30–45 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä kinkun alla olevalle pellille. Kinkku on kypsää, kun sen sisälämpötila on 77 astetta ja täysin kypsää mittarin näyttäessä 80–82 astetta.

    Poista kamara ja rasvakerros hiukan jäähtyneestä kinkusta. Sivele lihan pinta sinapilla ja ripottele sinapin päälle korppujauhe. Paista kinkkua nopeasti 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Koristele kinkku ennen tarjoilua omenoilla ja kiehautetuilla luumuilla. Säästä luumujen keitinvesi kinkun kastiketta varten.

    •Lihalämpömittarin toimivuus kannattaa tarkistaa ennen käyttöä. Upota mittarin kärki kiehuvaan veteen. Kunnossa oleva mittari näyttää tuolloin 100 astetta.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    12767 kcal
  • hiilihydraattia
    135.9 g
  • rasvaa
    418.7 g
  • proteiinia
    2093.6 g
  • kuitua
    20.5 g
  • suolaa
    89.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Laatinut:

Kuva:

Martti Leppä

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta