Jauhelihapihvit

Resepti: Maku 03/2006

Jau­he­li­ha­pih­vit

Resepti: Maku 03/2006

Jau­he­li­ha­pih­vit

Oletko etsinyt hyvää perusohjetta jauhelihapihveihin? Tässä se on! Maukkaat jauhelihapihvit valmistuvat helposti uunissa tai nopsasti pannulla. Suosittelemme!

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 30 min

30 min
  • Sekoita korppujauhot ja kermaviili keskenään kulhossa. Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.

    Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

    Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi. Paista jauhelihapihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

    • Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
    • Muotoile taikinasta pihvien asemesta esim. pyöryköitä tai mureke.
    • Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim. yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne. Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim. punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.

VINKKI

Kokeile erilaisia jauhelihoja. Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    175 kcal
  • hiilihydraattia
    4.8 g
  • rasvaa
    12.7 g
  • proteiinia
    10.6 g
  • kuitua
    0.5 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

perinteinen


Laatinut:

Kuva:

Kirsi Salovaara

Kommentit (2)

0% Tekisi uudestaan

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta