Jauhelihapihvit

Resepti: Maku 03/2006

Jau­he­li­ha­pih­vit

Resepti: Maku 03/2006

Jau­he­li­ha­pih­vit

Oletko etsinyt hyvää perusohjetta jauhelihapihveihin? Tässä se on! Maukkaat jauhelihapihvit valmistuvat helposti uunissa tai nopsasti pannulla. Suosittelemme!

ARVIOI
4.2

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 30 min

30 min
  • Jauhelihapihvit valmistuvat näin:

    Sekoita korppujauhot ja kermaviili keskenään kulhossa. Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.

    Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

    Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi. Paista jauhelihapihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

    Tarjoa jauhelihapihvit perunasoseen kanssa tai hampurilaisen välissä.

    • Voit paistaa jauhelihapihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
    • Muotoile taikinasta jauhelihapihvien asemesta esim. lihapyöryköitä tai lihamureke.
    • Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim. yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne. Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim. punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.

VINKKI

Kokeile erilaisia jauhelihoja. Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.2
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    178 kcal
  • hiilihydraattia
    4.8 g
  • rasvaa
    12.7 g
  • proteiinia
    11.3 g
  • kuitua
    0.5 g
  • suolaa
    1.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

perinteinen


Laatinut:

Kuva:

Joonas Vuorinen

Kommentit (3)

71% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Helppo2
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut3
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta