KATSOMASI RESEPTIT
Jauheliha-kasvissoselaatikko
GL

Resepti: Maku 05/2016

Jauheliha-kas­vis­so­se­laa­tik­ko

Resepti: Maku 05/2016

Jauheliha-kas­vis­so­se­laa­tik­ko

Lempeä jauheliha-kasvissoselaatikko maistuu koko perheelle. Tähän laatikkoon uppoaa kunnon kasa kasviksia!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista jauheliha-kasvissoselaatikko näin:

    Kuori ja paloittele juurekset. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo ja paloittele kukkakaali joukkoon kiehumaan, kun juurekset ovat melkein kypsiä.

    Valuta kasvikset mutta säästä tilkka keitinvettä. Soseuta kasvikset ja lisää vesitilkka, keltuaiset ja voi. (Kun pyöräytät nopeasti, keltuainen sekoittuu kuumaan soseeseen eikä kokkaroidu.) Mausta suolalla. 

    Tee jauhelihaseos kasvisten kypsyessä. Hienonna kuoritut sipulit.  Paista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää sipulit pannulle paistamisen aikana.

    Mausta tomaattipyreellä ja soija- tai worcesterkastikkeella, suolalla, oreganolla ja pippurilla. Kuumenna hetki ja kaada pannulle vettä. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on haihtunut.

    Pane puolet muusista voidellun uunivuoan (vetoisuus 1,5 l) pohjalle. Lisää päälle jauhelihaseos ja loppu muusi. Vuole pinnalle halutessasi muutamia voilastuja.

    Paista jauheliha-kasvissoselaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.  

    * Pakkaa päivällisruoasta osa seuraavan päivän lounaaksi. Alumiinivuoassa olevan jauheliha-kasvisvuoan voi lämmittää tavallisessa uunissa, muovirasiaan pakatun mikrossa. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    87 kcal
  • hiilihydraattia
    4.8 g
  • rasvaa
    5.3 g
  • proteiinia
    5 g
  • kuitua
    1.5 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Jauheliharuoat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta