Jauheliha-kaalikeitto
MU
MA
GL

Resepti: Maku 04/2009

Jauheliha-kaalikeitto

Resepti: Maku 04/2009

Jauheliha-kaalikeitto

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

6 annosta

Tee näin 40 min

40 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
15 min
  • Kuori sipulit ja juurekset. Hienonna sipuli. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja lanttu sekä perunat kuutioiksi. Suikaloi kaali.

    Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla.

    Kuumenna vesi ja liemikuutiot suurehkossa kattilassa. Lisää kasvikset ja jauheliha. Lisää tarvittaessa vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

    Koristele jauheliha-kaalikeitto tuoreella persiljalla ja tarjoa ruis- tai näkkileivän kanssa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    257 kcal
  • hiilihydraattia
    17.2 g
  • rasvaa
    14.1 g
  • proteiinia
    14.7 g
  • kuitua
    4.5 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (19)

89% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Helppo2
  • Hurmasin vieraat3
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut3
  • Kaikki meni2
  • 15.08.2012

    Vierailija

    Pieni makeus tuo mukavaa makua kaaliruokiin, kokeile lisätä vähän hunajaa. Itse laitoin 1-2 rkl

  • 08.03.2013

    Vierailija

    Vai että rypsiöljyä paistamiseen? Tuo öljy ei sitten kestä yhtään paistamista ja on kehollemme myrkkyä. Parempi vaihtoehto on VOI!

  • 10.03.2013

    vierailija

    Ai jaa, itse käytän rypsiöljyä usein. Olen terve kuin pukki, edes kausiflunssat eivät vaivaa. Ajattelin elää vielä 40-50 v lisää (nyt mittarissa 40+). Rypsiöljy on hyvä tuote, JA SOPII MYÖS PAISTAMISEEN! (lihan kanssa paras rypsiöljy/voi)

  • 12.04.2013

    Vierailija

    Kyllä Paula Heinonen/terveyden tukipilaritohjelma on ehdottomasti sitä mieltä, että rypsiöljy ei sovi paistamiseen, karsikokeenisen ominaisuuden takia. Miedompi lämpö on varmasti ok.

  • 15.04.2013

    vierailija

    Paula Heinosen jutun nyt muutenkin menee kategoriaan "uskoo ken tahtoo". Tieteellistä näyttöä ko. rypsiöljyjutusta ei ole. Sen sijaan voin sisältämien kovien rasvojen vaikutuksesta elimistöömme on aika paljon tieteellistä tutkimusta. Mutta uskonasioitahan nämä makuasiat on. Sitä paitsi ylivoimainen karsinogeenien tuottaja on tupakka, rypsiöljy on pikku juttu sen rinnalla.

  • 21.08.2013

    Vierailija

    Meiramia laitan aina. Ne kuuluu mun mielestä yhteen: kaali ja meirami. :)

  • 08.10.2013

    Vierailija

    Mihin kaali jäi?

  • 11.10.2013

    Ruokaa rakkaudella <3

    Meiramia reilusti tietysti =) Ja hunajaa pitääkin kokeilla ensikerralla. Itse kanssa rypsiöljyä paistamiseen ja nokare ei voita vaan ihan oivariinia sitä vihreetä. Harva ihan VOI voi paketista laittaa pannulle ja paistelee lihat. Aikamoisen rasvapommin siitä saa jos rypsiöljyyn vertaa. Eikä kauheen halvaksikaan tule. Jossain vaiheessa rupesin tekemään niin että jauheliha, makkara mitä sitä nyt paistaakaan niin isoon siivilään valumaan ennen soppaan laittoa niin rasva ei jää pintaan lillumaan.

  • 16.10.2013

    vierailija

    Tiedoksi, että rypsiöljyssä on rasvaa 100%, voissa 80%. Rypsiöljyn ja voin rasva on ihan erilaista, rypsiöljy on kasvirasvaa ja voin rasva on ns. kovaa eläinperäistä. Mutta öljy on siis rasvaisempaa kuin voi.

  • 20.12.2013

    Vierailija

    Miten tupakka liittyy ruuan laittoon ja rasvoihin?

  • 20.12.2013

    Vierailija

    Liittyyy karsinogeeneihin joita tuolla aiemmin taivasteltiin. Kai täällä voi asioita vertailla?

  • 20.12.2013

    Vierailija

    Liittyyy karsinogeeneihin joita tuolla aiemmin taivasteltiin. Kai täällä voi asioita vertailla?

  • 20.12.2013

    Vierailija

    Liittyyy karsinogeeneihin joita tuolla aiemmin taivasteltiin. Kai täällä voi asioita vertailla?

  • 20.12.2013

    Vierailija

    Liittyyy karsinogeeneihin joita tuolla aiemmin taivasteltiin. Kai täällä voi asioita vertailla?

  • 20.12.2013

    Vierailija

    Liittyyy karsinogeeneihin joita tuolla aiemmin taivasteltiin. Kai täällä voi asioita vertailla?

  • 21.01.2014

    Vierailija

    Meillä laitetaan siirappia ja paistetaan voilla.

  • 08.08.2014

    Anonymous

    Itse en laita sika-nauta jauhelihaan mitään rasvaa pannuun. Jauhelihassa itsessään on niin paljon rasvaa ettei siihen tarvitse. :) mutta jokainen tekee omalla tyylillän eikä se väärin ole. Kaalikeittoon kyllä kannattaa kokeilla laittaa hunajaa tai siirappia. On hyvää!

  • 16.08.2014

    Anonymous

    En paista jauhelihaa vaan lisään sen keittoon raakana pieninä nokareina puolivälissä ; kyllä se kypsyy keitettäessä ja maku sen kun vaan paranee - kokeile, jos et usko!!!

  • viime maanantaina klo 23.48

    mauro pavoni

    Olen pavoni mauro asun Bussolengossa Italiassa ( gardajarven alue ).Vaimoni on suomalainen ( Uukuniemi ) asuin Helsingissa 1985 1990 ja olin toyssa Amicalla-Fazer . Minusta on kiva katsoa internetista perus-suomalaistaruokaohjet ja minun mielestani se on erinomainaista. Vaikka me asumme Italiassa usein keittettan just suomalaista-ruoka oma perhe ( vaimo ja 2 isopojat ) tai ystavien kanssa. Esim: karjalanpaisti, jauheliha-kaalilaatikko/keitto, lohilaatikko, kraavi-lohi ( perus ohje Helsingin satamatori kalastajat ), nakkikeitto, valkosipuliperuna ja muut ( se rippu aineksesta).
    anteksi vihreista tein yksin ilman vaimoni apua. Terveisia Italiasta ja hyva kesan jatko

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta