KATSOMASI RESEPTIT
Jäädytetty suklaajuustokakku
GL

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Jäädytetty suklaa­juus­to­kak­ku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Jäädytetty suklaa­juus­to­kak­ku

Herkullinen suklaajuustokakku onnistuu myös ilman liivatetta! Jäädytetty suklaajuustokakku on kätevä nostaa pakastimesta tarjolle. Sulamisaikaa on hyvä varata puoli tuntia.  

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 6 t 30 min

6 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
6 t
  • Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa, kaulimella päältä painaen. Sulata voi. Yhdistä voisula keksimurskaan. Painele keksi-voiseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

    Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto vatkaimilla kulhossa.

    Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuuston joukkoon yksi kerrallaan, samalla vatkaten. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Lisää suklaasula. Sekoita tasaiseksi.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vatkaa samoilla vatkaimilla kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

    Yhdistä täytteeseen kerma- ja valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen.

    Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakkuvuoka tiiviisti foliolla ja nosta pakastimeen 6–24 tunniksi. Voit valmistaa kakun valmiiksi pakastimeen useita päiviä ennen tarjoamista.

    Koristele kakku suomalaisilla vadelmilla tai muilla marjoilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    326 kcal
  • hiilihydraattia
    29.4 g
  • rasvaa
    21.7 g
  • proteiinia
    3.2 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Gluteeniton leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta