Itämainen lihafondue
MU
GL

Resepti: Maku 01/2006

Itämainen lihafondue

Resepti: Maku 01/2006

Itämainen lihafondue

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 30 min

30 min
  • Voit valmistella fonduetarjottavat vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä, kelmun alle peiteltynä tarjoamishetkeen. 

    Leikkaa naudan filee ohuiksi viipaleiksi. Levitä ohuet fileeviipaleet vähän limittäin lautaselle. Nuiji viipaleita tarvittaessa ohuemmiksi. Puhdista kasvikset ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kuten halloumikin. Ryhmittele vadeille.

    Mittaa vesi kattilaan. Lisää kalakastike ja makea chilikastike. Jos haluat, voit silputa mukaan myös vähän tuoretta chilipalkoa. Pese limetti huolellisesti ja leikkaa siitä puolet viipaleiksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu. Lisää viipaleet ja mehu kattilaan. Kuori inkivääri ja leikkaa muutama lastu liemeen. Kuori ja viipaloi myös valkosipuli. Solo-valkosipuli vastaa 5–6 valkosipulinkynttä. Lisää vielä korianterit, kiehauta ja tarkista maku maistamalla. Fondueliemi saa tuntua kielellä melko mausteiselta ja suolaiselta.

    Siivilöi liemi fonduepataan ja nosta se pöytään liekin päälle. Tarjoa itämaisen lihafonduen dipattavien lisäksi myös maustekastikkeita sekä rapeita riisikakkusia.

    •Peitä fileeviipaleet kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Nosta huoneenlämpöön noin tuntia ennen fondueistunnon alkua, niin lihaviipaleet ehtivät lämmitä vähän, eivätkä jäähdytä liekin päällä poreilevaa lientä turhan paljon.

    • Kun siivilöit sattumat pois fondueliemestä, on fonduehaarukan nokasta tipahtaneet herkkupalat helpompi haravoida kattilan pohjalta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    394 kcal
  • hiilihydraattia
    5.6 g
  • rasvaa
    19.1 g
  • proteiinia
    49.1 g
  • kuitua
    2.4 g
  • suolaa
    2.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (2)

0% Tekisi uudestaan
    • 25.11.2011

      Vierailija

      Herrrrkullista! Nuo halloumi, liha ja kirsikkatomaatit ovat varsinkin erinomaisia!

    • 26.02.2012

      Vierailija

      Täällä Sveitsissä lihafonduen lisukkeena tarjoillaan joko riisiä ja maukkaita dippauskastikkeita tai ranskalaisia perunoita. Ja lihaliemeen sopii kaikenlaiset juurekset ja vihannekset: selleri, porkkana, kaali tms. maun mukaan. Ja seuraavana päivänä syntyy liemestä ja mahdollisesti ylijääneistä lihasiivuista makoisa keitto, jota voi säveltää vielä maun mukaan. Siis älkää ihmeessä heittäkö lientä pois!

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta