Italialainen tiramisu

Resepti: Maku 02/2007

Ita­lia­lai­nen ti­ra­mi­su

Resepti: Maku 02/2007

Ita­lia­lai­nen ti­ra­mi­su

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

8 annosta

Pinnalle

Tee näin

2 t 25 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Mausta jäähtynyt kahvi marsalalla.

    Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

    Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

    Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset.

    Hunnuta italialainen tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.

    •Marsalan sijaan kostutusliemeen voit käyttää esimerkiksi manteli- tai kahvilikööriä.

VINKKI

Savoiardi-keksit voit korvata kahden munan sokerikakkupohjalla, jonka revit paloiksi ennen kostutusta.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    428 kcal
  • hiilihydraattia
    25.1 g
  • rasvaa
    30.7 g
  • proteiinia
    11.6 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Laatinut:

Kuva:

Juha Juntto

Kommentit (17)

  • 29.09.2010

    SeppoTarmo

    Kauankohan mahtaa kestää tämän valmistus?

  • 31.12.2012

    Lex

    Juuri tuossa tekaisin homman noin puolessa tunnissa. Toki kahvi oli keitetty aiemmin valmiiksi jäähtymään.

  • 31.12.2012

    Lex

    Mikä kaapista ei satu löytymään marsala-viiniä, amaretot on juotu jo kahvin kanssa ja kahvilikööri mennyt valkovenäläisiin, niin erittäin hyvä ja isänmaallinen vaihtoehto on jaloviina. Jaloviinaa annosteltaessa tulee kuitenkin huomata, että sen heleä maku jää usein hieman kahvin jalkohin, joten annosta tulee lisätä. Oman maun mukaan, noin tupla on hyvä.

  • 04.02.2013

    Vierailija

    5/5

  • 08.03.2013

    Vierailija

    Häh, olen aina tehnyt tiramisun ilman valkuaisvaahtoa, ja käyttänyt kermavaahtoa. Nyt tiedän miksi - vaikka yritin kuinka olla varovainen vaahdon lisäyksessä, tästä tuli ihan lirua ja mautonta. Tämä kaipaisi myös jotain pientä happoa, sitruunankuorta ja mehua. Kehnoin tiramisu-resepti ikinä :(.

  • 30.03.2013

    Vierailija

    Olen tiramisuni valmistuksen kanssa jumissa, sillä tuota juustomunavaahtoseosta jäi yli massiivisen paljon ja puolella tuosta määrästä olisin selvinnyt... Johtuukohan se siitä, että jouduin käyttämään ei-savoiardikeksejä vai onko ongelmaa ollut muillakin? Muuten pystyin toimimaan reseptin mukaan. Käytössä oli pienen paikkakunnan ruokakauppojen ainoa sinnepäinkeksi eli Leivon murotanko, 400 g. Ovatko aidot keksit jotenkin oikein keveitä ja imukykyisiä vai miten onnistuin säästämään vaahtoa noin paljon ja hussaamaan kaksinkertaisen määrän keksiä? Italialainen pappilan hätävara laittoi minut nyt leivontakierteeseen :-)

  • 11.05.2013

    TM

    Perus tiramisu resepti, oli hyvä. Tiramisu kermavaahdon kanssa? Ehkä, mutta ei ole enää tiramisu vaan muunnelma. Edellisessä komentissa oli mainintaa että määrät eivät vastanneet. Itse olen toiminut tämän reseptin mukaan ja savoiardi keksejä lisäisisinn kyllä huomattavasti, jotta olisi ollut suhteellisesti tätä ''juustomunavaahtoa'' nähden. Marsalaa myös olen pistäänyt 1/2 dl enemmän.
    Valkuaiset on oltava ''kovia'' siis siten että kun kääntää valkuaisvaahto kipon ylöalas niin se ei tipu. Muutoin se on liian litkua ja vaikuttaa huomattavasti lopputulokseen.
    Tiramisu on paras seuraavana päivänä.

    Reseptin tekemisessä menee se 25-35 min, lukee myös yläreunassa.

  • 10.06.2013

    Vierailija

    Tarkista että kun vatkaat valkuaiset astiassa ei ole vettä tai muuta nestettä, lisäksi valkuiaseen pitää laittaa ripaus HUOM ripaus suolaa.

  • 12.06.2013

    Vierailija

    Savoijardi- keksejä on ihan helppo tehdä itse.

  • 12.06.2013

    Vierailija

    Savoijardi- keksejä on ihan helppo tehdä itse.

  • 06.07.2013

    Vierailija

    5/5
    Hyvää, helppoa ja onnistuu aina! :)

  • 04.08.2013

    freezE

    Siis tämähän on ihan parhautta. Tällä reseptillä tein, ja kun huolellisesti kokkailee niin ei se lässähdä niinkuin eräs kirjoittaja täällä väitti. Munat kun erotellaan ne erotellaan huolella, vatkataan kunnolla, ja itse pidin kokoajan kaikkia astiota jääkaapissa mitä en käyttänyt.

    Jos osaa kokata, tämä ohje on erittäin loistava. 5/5

  • 04.01.2014

    Vierailija

    Harmittaa, kun en luottanut vaistooni ja vatkannut kananmunia kovaksi vaahdoksi (ei pehmeäksi, kuten reseptissä ohjataan). Vaahdon koostumus oli näin ihan liian lirua, kova valkuaisvaahto olisi varmasti korjannut asian. Katsotaan, miten asiat jääkaapissa kehkeytyvät. Maku näyttäis olevan kohillaan...

    Annos on muuten todella ISO ja keksien määrä alakanttiin. Tein itse kolmesta munasta ja arvioisin tuon satsin silmämääräisesti 8 hengelle...

  • 10.01.2014

    Vierailija

    Ei ihme jos vaahtoa on paljon, joissakin resepteissä pakettia keksejä kohden on 3 munaa, 250 gr mascarponea

  • 27.01.2014

    Vierailija

    Näyttää herkulliselta.. Tässä nyt ootellaan että tiramisu tekeytyy jääkaapissa. Minulla jäi sitä kahvi-amaretto nestettä n. puoli desiä keksien kaston jälkeen. Dippasinko niitä liian vähän vai onko ohje noin iso sen takia että keksien kastelu isommalla nestemäärällä on helpompaa? Miksi vain puolet kekseistä pitää kostuttaa?

  • 21.02.2014

    Vierailija

    Sopiva määrä mascarpone-muna-vaahtoa tuolla ohjeella minusta. Käytin pieniä kananmunia, sekin vaikuttanee. Vatkasin valkuaiset kovaksi, keltuaisvaahtoon käytin tomusokeria. Maustoin vaníljalla ja sitruunankuorella ohjeesta poiketen. Hyvin sopii. Käytin vahvaa kahvia 3 dl ja kahvilikööriä 1 dl, kaikki meni, eivätkä keksit olleet silti likomärkiä.
    Nyt sitten odotellaan huomiseen että pääsee maistamaan. ;-)

  • 08.03.2014

    Tabbs

    Ihan oikea tiramisu, siitä pisteet. Pitää vain muistaa, että 1) luomumunat, 2) mascarpone (ei valion keksinnöt), 3) sokerin pitää olla hienoa, 4) valkuaisiin ripaus hienoa suolaa, 5) vaahtoa pitää olla paljon suhteessa kekseihin, 6) mansikat ja muut viritykset voi säästää muualle, tämä on tiramisu (tira mi su = vedä minut pois ;-D

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta