Italialainen tattirisotto
MU
GL

Resepti: Maku 06/2006

Italialainen tattirisotto

Resepti: Maku 06/2006

Italialainen tattirisotto

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 30 min

30 min
  • Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla. Lisää voi ja riisi, sekoittele ja anna riisien paahtua läpikuultaviksi.

    Lisää tattiviipaleet sekä sipulisilppu. Anna kuullottua ja paahtua kevyesti. Lisää valkosipuli sekä valkoviini. Hämmennä riisiä ja sieniseosta niin, ettei riisi pääse palamaan pohjaan. Lämpö on hyvä pitää mietona. Lisää nestettä vähitellen ja anna risoton hautua hiljalleen napsahtavan kypsäksi. Tattirisoton kuuluu olla lusikoitavan löysää.

    Mausta italialainen tattirisotto parmesaanilastuilla, persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    496 kcal
  • hiilihydraattia
    42.9 g
  • rasvaa
    28.4 g
  • proteiinia
    8.9 g
  • kuitua
    3.9 g
  • suolaa
    1.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (8)

80% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin7
  • Helppo5
  • Opin uutta3
  • Ei maistunut2
  • Kaikki meni5
  • 22.11.2011

    Vierailija

    Ravintosisältö on täysi vitsi tässä artikkelissa. Oikea kalorimäärä on lähempänä viittäsataa... Riisinä tuskin on käytetty kypsän riisin määrää.

  • 23.11.2011

    Juulia

    Nyt on energiasisältöön päivittynyt kaikki raaka-aineet.

  • 17.12.2011

    Otso Lovikka

    Korvasin veden vermutilla(Martini Bianco), antaa mielestäni oikein kivan säväyksen. Tämä risotto toimii muuten todella hyvin grillatun poronfileen kera:)
    Mun mielestä kaloreiden laskeminen on aivan turhaa, kun tekee hyvää ruokaa. Ei tämä ainakaan mulle ole arkiruokaa ja kalori on mitä loistavin "mauste" :)

  • 10.03.2012

    mc toiseen

    Hmmm....

    mitenkäs se kalorimäärä eli energia lisääntyisi, olipa kypsää tai märkää riisiä? kyllä se yksi riisi antaa saman energian, olipa kuiva tai ei.

    Muutoinhan olisit kerralla yksi einstein, joka pistää energian häviämättömyyden lait uusiksi.

  • 12.03.2012

    Vierailija

    Mutta eikös se ole eri asia jos syöt 1 dl kuivaa riisiä keitettynä (on aika paljon enemmän kuin 1 dl). Kun taas 1 dl keitettyä riisiä on aika paljon vähemmän kuivaa riisiä. Eli 200 g kypsää riisiä on aivan määrä kuin 200 g kuivaa riisiä.

  • 01.10.2013

    Vierailija123

    10.3.2012 18:52 mc toiseen: Kypsän ja keittämättömän riisin energiamäärä massaa kohti muuttuu kun riisi keitetään, koska keitettäessä riisi imee vettä (=tiheys muuttuu). Näin ollen ensimmäisessä kommentissa viitattiin ilmeisesti siihen, että jos riisin massa (määrä) mitataan vasta keittämisen jälkeen, on sen energiamäärä eri kuin samanmassaisen keittämättömän riisimäärän. Lisäksi jos ollaan tarkkoja niin yksi riisinjyvänen antaa eri määrän energiaa keitettynä kuin kuivana. Kun riisi keitetään sen sisältämät hiilihydraatit osittain pilkkoutuvat helpommin sulavaan muotoon, jolloin kehon ei tarvitse käyttää niin paljoa energiaa ravintoaineiden pilkkomiseen. Myöskään keitetyn riisin lämmittämiseen kehossa ei tarvitse kuluttaa energiaa, joten syömällä lämmintä keitettyä riisiä kehon nettoenergiansaanti on suurempi kuin keittämättömän riisin.

    12.3.2012 17:20 Vierailija: 200g kypsää riisiä on eri määrä riisiä kuin 200g kuivaa riisiä. Kypsässä riisissä 200g:ssa on mukana myös veden massa, joten riisä on vähemmän.

  • eilen klo 13.48

    Vierailija

    Suosittelen, nam!

    • Onnistuin
    • Opin uutta
  • eilen klo 18.51

    Vierailija

    Hyvä resepti. Tuli maukasta.

    • Opin uutta

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta