KATSOMASI RESEPTIT
Italialainen ciabatta

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Italialainen ciabatta

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Italialainen ciabatta

Ciabatta tarkoittaa italiaksi tossua, jota matalahko, pitkulainen leipä voi joskus muistuttaa. Leivo mahtavat italialaiset ciabatta-leivät tällä ohjeella!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 20 t 42 min

20 t 42 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
20 t 12 min
  • Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon vesi ja suola. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Lisää vesi jauhoihin vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun kaikki vesi on lisätty ja taikina alkaa pysyä koossa, vaivaa joukkoon öljyä. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä hellin ottein noin 10 minuuttia. Nosta taikina takaisin kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa kahdeksaan palaan ja muotoile pitkulaisiksi leiviksi. Jauhota pinnat hyvin. Nosta leivät kannellisiin rasioihin (esim. pakastusrasioihin) väljästi niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Kohota jääkaapissa 12–24 t.

    Ota rasiat huoneenlämpöön ja nosta taikinat varovasti jauhotetulle pöydälle. Käsittele leipiä mahdollisimman vähän ja hellävaroen. Ripottele päälle hiukan jauhoja ja nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Paista 275-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

    Älä peittele leipiä uunista oton jälkeen, niin kuori pysyy rapeana.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    210 kcal
  • hiilihydraattia
    40.4 g
  • rasvaa
    2.3 g
  • proteiinia
    6.2 g
  • kuitua
    2.8 g
  • suolaa
    1.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta