KATSOMASI RESEPTIT
Irlantilainen soodaleipä
GL
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Irlantilainen soodaleipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Irlantilainen soodaleipä

Irlantilaiseen soodaleipään tarvitaan vain jauhoja, soodaa, suolaa ja piimää. Tämä versio leivotaan gluteenittomista jauhoista ja - kaurahiutaleista.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

1 kpl

Muut ainesosat

  • halutessasi 1/2 dl kurpitsan- tai pellavansiemeniä

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. (Lisää halutessasi joukkoon kurpitsan- tai pellavansiemeniä.) Lisää piimä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa.

    Painele leivinpaperi valurautapannulle tai uunivuokaan (Ø 26 cm). Muotoile leivästä pannun levyinen kiekko jauhoja apuna käyttäen. Nosta se leivinpaperin päälle pannulle. Tee pintaan veitsellä ristiviilto. Voit myös jakaa taikinan kahtia ja paistaa Ø 18 cm:n kokoisissa vuoissa.

    Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia, tai kunnes leipä on kohonnut ja ruskistunut kauniisti. Nauti lämpimänä voin kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    191 kcal
  • hiilihydraattia
    38.2 g
  • rasvaa
    1.5 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    1.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Gluteeniton leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta