Hunajapiparkakut

Resepti: Maku 04/2003

Hu­na­ja­pi­par­ka­kut

Resepti: Maku 04/2003

Hu­na­ja­pi­par­ka­kut

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 vrk 1 t 10 min

1 vrk 1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 vrk 30 min
  • Mittaa voi, fariinisokeri, hunaja sekä mausteet kattilaan. Kiehauta ja anna seoksen jäähtyä. Lisää munat, ranskankerma sekä konjakki. Lisää vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa vuorokauden ajan.

    Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla kuvioita pellille leivinpaperin päälle. Samalla pellillä paistettavin piparkakkujen tulisi olla yhtä paksuja ja samankokoisia, jotta ne paistuvat tasaisesti.

    Paista piparipellillistä 200 asteessa 5–10 minuuttia. Nosta piparkakut jäähtymään ritilän päälle.

    Sekoita valkuaista tomusokerin joukkoon vähän kerrallaan, jotta saat tasaisen tahnan. Tee leivinpaperista tötterö tai käytä valmista pursotinta. Kaavi tahna tötteröön ja pursota kuvioita piparkakuille.

    Koristele jäähtyneet pikkuleivät tomusokerikuorrutuksella. Anna kuorrutuksen kuivua hyvin ennen kuin kasaat piparkakkuja päällekkäin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    6086 kcal
  • hiilihydraattia
    964.6 g
  • rasvaa
    198.3 g
  • proteiinia
    87.8 g
  • kuitua
    22.8 g
  • suolaa
    24.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta