Hollandaisekastike
GL

Resepti: Maku 08/2005

Hol­lan­dai­se­kas­ti­ke

Resepti: Maku 08/2005

Hol­lan­dai­se­kas­ti­ke

ARVIOI
3.9

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 25 min

25 min
  • Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä, jolloin hera ehtii painua pohjaan ja voisula kirkastuu.

    Kuori ja silppua sipuli. Pane sipulisilppu, valkopippurit, persiljanvarret ja neste kattilaan. Keitä kunnes lientä on jäljellä noin desin verran. Siivilöi ja mausta liemi valkoviinietikalla tai sitruunasta puristetulla mehulla.

    Sekoita keltuaiset ja liemi. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä kattilassa tai poreilevassa kuumavesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on kuohkeaa ja kauniin vaalean keltaista. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää kirkastettu voi joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Tarjoa hollandaisekastike haaleana.

    •Hollandaisekastike sopii keitetyn, höyrykypsennetyn, paistetun ja pariloidun kalan kastikkeeksi. Se maistuu myös erilaisten äyriäisten ja kasvisruokien mm. höyrytetyn parsan kanssa.

    •Yrttihollandaise: Lisää 1 dl yrttisilppua ja  1/2 tl rouhittua mustapippuria.

    •Maltalainen kastike: Lisää 1/2 dl veriappelsiinista puristettua mehua.

    •Vermuttikastike: Lisää 2 rkl kuivaa, vaaleaa vermuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.9
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    1850 kcal
  • hiilihydraattia
    6.2 g
  • rasvaa
    177.8 g
  • proteiinia
    13.5 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    3.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

gluteeniton


Laatinut:

Kuva:

Juhani Salonen

Kommentit (4)

0% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta