Hirvipaisti
MU

Resepti: Maku 04/2003

Hirvipaisti

Resepti: Maku 04/2003

Hirvipaisti

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 3 t 45 min

3 t 45 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
3 t
  • Ota hirvipaisti huoneenlämpöön pariksi tunniksi. Sekoita rouhitut mausteet ja hiero ne paistin pintaan.

    Leikkaa timjamin varret mahdollisimman pitkinä ruukusta ja levitä ne paistin päälle rosmariinioksien kanssa. Levitä pekoni- tai sianlihaviipaleet päälle ja sido pinta-aineet tiukasti, narua paistin ympäri kiepauttaen.

    Nosta paisti uunivuokaan ja ruskista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kaada punaviini vuokaan ja valuta fondi ja hunaja päälle. Työnnä lihalämpömittari paistiin. Paista 200 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää 60–65 astetta. Ota paisti uunista ja anna rauhoittua 15 minuuttia.

    Mittaa kastikkeen aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää mausteita tarvittaessa. Siivilöi kastike lämmitettyyn kastikeastiaan.

    Irrota narut ja poista sianlihaviipaleet sekä yrtit paistin pinnalta. Viipaloi paisti ja tarjoa se kastikkeen, voilla ja pippureilla maustettujen perunakuutioiden ja puolukkasurvoksen kanssa. •Lihaliemenä voit käyttää paistossa syntynyttä lientä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.9
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    370 kcal
  • hiilihydraattia
    4.7 g
  • rasvaa
    14.3 g
  • proteiinia
    49.2 g
  • kuitua
    0.2 g
  • suolaa
    4.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

munaton


Laatinut:

Kuva:

Antti Hallakorpi

Kommentit (4)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin2
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta1
  • Kaikki meni2
  • 11.11.2011

    Vierailija

    Sellainen juttu unohtunut reseptistä, että tuskin paistia paistetaan kypsäksi 225-asteisessa uunissa. Voisin kuvitella, että lämpötilaa tulisi laskea reilusti ja sitä ei reseptissä mainita. Voin toki olla väärässäkin.....

  • 11.11.2011

    Vierailija

    Joo, taitaa tulla pettyneitä ruokailijoita tällä ohjeella tehdyn kuivan paistin kanssa...

  • Kiitos huomautuksesta! Nyt on resepti päivitetty niin, että lämpötila on alhaisempi ruskistamisen jälkeen.

  • 12.10.2014

    Vierailija

    Tosi hyvä ja helppo resepti. Olen tehnyt useita kertoja. Toimii naudanpaistille ja fileille, kun jättää katajanmarjat pois.

    • Onnistuin

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta