KATSOMASI RESEPTIT
Hirvenlihapullat

Resepti: Maku 06/2016

Hir­ven­li­ha­pul­lat

Resepti: Maku 06/2016

Hir­ven­li­ha­pul­lat

Valmista mehevimmät hirvipullat ikinä! Raastettu peruna ja kerma takaavat suussasulavan lopputuloksen ja reilu annos yrttejä korostaa hirvenlihan makua.

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista hirvenlihapullat näin:

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja yrtit öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.

    Kuori ja raasta keitetyt perunat hienoksi raasteeksi.

    Yhdistä kerma, korppujauhot, muna ja soijakastike tai fondi. Anna seoksen turvota hetki. Lisää mausteet, jauheliha ja perunaraaste. Sekoita massa tasaiseksi. Anna makujen tasaantua hetki.

    Kypsennä nokare taikinaa mikrossa tai pannulla ja tarkista maku.

    Pyörittele massasta keskikokoisia lihapullia kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi maltillisella lämmöllä. Voit myös paistaa lihapullat leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa, 15–20 minuuttia.

    Tarjoa hirvenlihapullien kanssa uunissa tai pannulla paahdettuja juureksia tai juuresmuusia sekä puolukoita. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    156 kcal
  • hiilihydraattia
    5.6 g
  • rasvaa
    9.4 g
  • proteiinia
    12.1 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    1.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Terveellinen ruoka

    Lisää suosikiksi

    Tulosta