Hernekeitto
MU
MA
GL

Resepti: Maku 08/2005

Her­ne­keit­to

Resepti: Maku 08/2005

Her­ne­keit­to

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

8 annosta

Tee näin

8 t 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
8 t
  • Hernekeiton valmistus: pane herneet kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna herneiden liota yön yli tai vähintään 6 tuntia.

    Nosta kattila levylle ja kuumenna. Lisää suola ja savupotka kattilaan. Keitä noin tunti.

    Kuutioi sianliha ja hienonna sipuli. Lisää ne kattilaan. Jatka keittämistä 1/2–1 tuntia, herneiden liotusajasta riippuen.

    Nosta sianpotka kattilasta. Poista nahka ja luu. Paloittele liha ja pane takaisin kattilaan. Mausta hernekeitto meiramilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos hernekeitto on liian sakeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    •Tee hernekeitto joulun jälkeen kinkun rippeistä eli upota kinkun luu keiton joukkoon kiehumaan ja kuutio loppu kinkku mukaan.

    •Kata sinappi pöytään, että halukkaat saavat maustaa sillä keittoannoksensa.

    •Tarjoa jälkiruoaksi perinteiseen tapaan lettuja hillon ja kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    414 kcal
  • hiilihydraattia
    30.6 g
  • rasvaa
    16.5 g
  • proteiinia
    34.8 g
  • kuitua
    6.8 g
  • suolaa
    1.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

talvi


Laatinut:

Kuva:

Kirsi Salovaara

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta