Helppo omenakakku

Resepti: Maku 04/2012

Helppo omenakakku

Resepti: Maku 04/2012

Helppo omenakakku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
50 min
  • Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa. Vatkaa munat kierrevatkaimella joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, mutta vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.

    Pese omenat. Leikkaa ne kuorineen kuutioiksi ja sekoita taikinan joukkoon. Pingota leivinpaperi Ø 26 cm:n irtopohjavuokaan. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hetken jäähtyneenä. Jos tarjoat kakun ilman kuorrutusta, älä kumoa sitä. Jos taas kuorrutat omenakakun, kumoa se vadille ja anna jäähtyä täysin.

    Sulata kuorrutusta varten rasva ja lisää sulatejuusto. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla ja vatkaa tasaiseksi. Jos kuorrutus on juoksevaa, anna sen jähmettyä hetken ennen levittämistä. Valuta kuorrutus omenakakun keskelle ja levitä varovasti reunoja kohden. Viimeistele helppo omenakakku koristerakeilla tai mantelilastuilla.

    Even vinkit:

    *Voit tehdä kakun myös voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan. *Jos et kuorruta kakkua, voit päällystää sen kapeilla omenalohkoilla ennen paistamista. *Lisää vielä muutama voinokare ja sokeria, niin saat kauniin ja makoisan pinnan. *Kakku on ihanaa vastaleivottuna, mutta mehevöityy, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa kakun ilman kuorrutusta. *Esimerkiksi pakastetut annospalat on helppo sulattaa kahvin seuraksi.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    407 kcal
  • hiilihydraattia
    47.3 g
  • rasvaa
    22 g
  • proteiinia
    4.7 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (2)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Hurmasin vieraat1
  • 16.09.2012

    Vierailija

    Tein juuri. Kuorrutteessa pelästyin, kun aluksi oli vain rasvaa, jossa lillui sulatejuustoa. Vatkaamalla lisää siitä tuli oikeanlaista. Oli hyvää, omnom :)

  • viime sunnuntaina klo 20.23

    Anonymous

    Paras kakku kautta aikojen.

    • Onnistuin

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta