KATSOMASI RESEPTIT
Helppo mansikkakakku

Resepti: Maku 04/2017

Helppo mansikkakakku

Resepti: Maku 04/2017

Helppo mansikkakakku

Luomutilan helppo mansikkakakku hurmaa vieraat niin kesämökillä kuin sukujuhlissakin. Reunoiltaan naku kakku koristellaan runsaalla kasalla mansikoita.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 40 min

1 t 40 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 10 min
  • Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24–26 cm).

    Vatkaa pohjan huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.

    Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsä.

    Anna pohjan jäähtyä puolisen tuntia. Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat mehulla.

    Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele siihen rahka ja sokeri.

    Täytä kakku kerma-rahkaseoksella ja mansikkaviipaleilla. Säästä osa kerma-rahkasta kakun kuorrutteeksi.

    Levitä loput kerma-rahkasta kakun päälle ja koristele mansikoilla.

VINKKI

Luomumansikoista voi syödä myös kannat.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    256 kcal
  • hiilihydraattia
    23.8 g
  • rasvaa
    15.2 g
  • proteiinia
    5.7 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta