Haukimureke

Resepti: Maku 02/2012

Hau­ki­mu­re­ke

Resepti: Maku 02/2012

Hau­ki­mu­re­ke

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Poista haukifileistä isoimmat ruodot. Paloittele kala monitoimikoneen kulhoon ja jauha se tasaiseksi leikkuuterällä. Loput ruodot jauhautuvat taikinaan.

    Lisää mausteet, munat, peruna- ja vehnäjauhot samalla sekoittaen. Kaada koneen käydessä joukkoon kerma ja maito ohuena nauhana. Lisää lopuksi sitruunamehu ja halutessasi hienonnettu tilli. Pyöräytä haukimureke sekaisin.

    Voitele ja korppujauhota vähintään 1 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen vuoka. Myös pinnoitettu vuoka kannattaa jauhottaa, jotta mureke saa maukkaan pinnan. Kaada murekemassa vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka suurempaan uunivuokaan, ja kaada siihen kiehuvaa vettä noin puoleenväliin saakka. Peitä haukimurekevuoka foliolla.

    Kypsennä haukimureketta 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 tunti.

    Anna haukimurekkeen jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoiluvadille. Leikkaa viipaleiksi.

    Tarjoa haukimureketta perunasoseen, voisulan ja keitettyjen herneiden kanssa.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    337 kcal
  • hiilihydraattia
    6.6 g
  • rasvaa
    22 g
  • proteiinia
    28.2 g
  • kuitua
    0.2 g
  • suolaa
    2.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta