KATSOMASI RESEPTIT
Härkäpapu-kasvispivit
GL
MA

Resepti: Maku 05/2016

Härkäpapu-kasvispivit

Resepti: Maku 05/2016

Härkäpapu-kasvispivit

Purkillinen härkäpapuja muuntuu kesäisten kasvisten kanssa meheviksi pihveiksi. Testaa sinäkin härkäpapupihvit!

ARVIOI
3.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 kpl

Paistamiseen

Tee näin 30 min

30 min
  • Valmista härkäpapu-kasvispihvit näin:

    Hienonna härkäpavut sauvasekoittimella. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja huuhdottu kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Painele kesäkurpitsaraasteesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Jos porkkanat ovat hyvin mehukkaita, purista myös porkkanaraasteesta nestettä pois.

    Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile seoksesta 4 pihviä kerrallaan pinnoitetulle pannulle.

    Paista pihvejä öljyssä miedolla tai keskilämmöllä 3–4 minuuttia/puoli, jotta kasvikset ehtivät kypsyä.

    Tarjoa härkäpapu-kasvispihvit yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    56 kcal
  • hiilihydraattia
    4.1 g
  • rasvaa
    3.6 g
  • proteiinia
    1.7 g
  • kuitua
    1.8 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

67% Tekisi uudestaan
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 30.10.2016

    Vierailija

    Siis apua. Eihän näistä mitään pihvejä tullut, ei edes lättyjä! Aivan liian kostea taikina eikä mitään sidoksisuutta. Reseptiin olisi hyvä lisätä, että myös porkkanaraaste kannattaa valuttaa! Reseptin ohjeellinen aika oli 30 min, mulla on nyt mennyt tässä 1 h 30 min ja pihvejä edelleen paistumassa. Siis "pihvejä". En tiedä sitten, auttaisiko jos käyttäisi useamman kananmunan massaan.

    • Hei, harmillista, että tekemäsi pihvit eivät onnistuneet toivotulla tavalla. Porkkanat kannattaa raastaa karkealla terällä, jolloin nestettä ei irtoa niin paljon kuin hienolla terällä raastetusta porkkanasta. Jos porkkanat ovat hyvin mehukkaita, niistä on hyvä puristaa myös ylimääräistä nestettä pois, kuten kesäkurpitsasta. Lisään tämän ohjeen reseptiin tänne Maku.fihin. Sidosaineena ohjeessa on muna ja perunajauhot ja pihvimassa on melko löysää. Tästä syystä pihvit kannattaa paistaa pinnoitetulla pannulla hitaasti miedolla tai keskilämmöllä, jotta kasvikset ehtivät kypsyä ja rakenne kovettua. Pihvien on kuitenkin tarkoitus jäädä pehmeän meheviksi.

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Terveellinen ruoka

Lisää suosikiksi

Tulosta