Hämäläinen piimäjuusto
GL

Resepti: Apu 01/2007

Hämäläinen piimäjuusto

Resepti: Apu 01/2007

Hämäläinen piimäjuusto

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 annosta

Voiteluun

Tee näin 13 t 20 min

13 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
13 t
  • Voitele paksupohjaisen ison kattilan pohja hyvin voilla. Lisää maito kattilaan ja kuumenna lähes kiehumispisteeseen, noin 84 asteeseen. Riko munat ja vispaa ne piimän kanssa sekaisin ja kaada seos sekoittaen maidon joukkoon. Kuumenna maito-munaseos uudelleen lähes kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna kattilan seistä levyllä noin puolen tunnin ajan, kunnes juustomassa alkaa muodostua. Kun maito on juustoutunut kokonaan, jää kattilaan jäljelle vihertävää heranestettä. Nostele massaa reikäkauhalla siivilään valumaan noin puoleksi tunniksi. Mausta valunut juustomassa suolalla ja siirrä se juustomuottiin tai siivilään valumaan seuraavaan päivään. Peitä juusto hyvin, ettei siihen tartu muita makuja. Haluttaessasi voit voidella juuston munalla ja paistaa sitä uunissa 225 asteessa, kunnes juustoon tulee kaunis ruskea pinta. Muutoin tarjoa juusto sellaisenaan. Koristele valmis piimäjuusto katajanoksilla ja puolukoilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    266 kcal
  • hiilihydraattia
    22.6 g
  • rasvaa
    10.3 g
  • proteiinia
    18.9 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    1.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta