KATSOMASI RESEPTIT
Gluteeniton sitruuna-ambrosiakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Gluteeniton sitruuna-ambrosiakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Gluteeniton sitruuna-ambrosiakakku

Mehukas ambrosiakakku saa tällä kertaa makua sitruunasta.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää lopuksi sitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun neliön- tai suorakaiteen (tai sydämen) muotoiseen vuokaan (20 cm x 30 cm).

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes kakku saa kauniin värin ja on tikulla testattaessa kypsä.  Kakku saa jäädä meheväksi, joten varo ylipaistamista.

    Kuorruta kakku vasta jäähtyneenä. Sekoita kuorrutus tomu-sokerista ja sitruunamehusta, kunnes saat notkean kuorrutuksen. Valuta kuorrutus kakun päälle.

    Viimeistele kakku sitruunankuorisuikaleilla ja strösseleillä. Anna kuorrutuksen asettua ennen tarjoamista.

VINKKI

Käytä raastamiseen luomusitruunaa, koska sitä ei ole käsitelty torjunta- ja säilöntäaineilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    361 kcal
  • hiilihydraattia
    49.8 g
  • rasvaa
    16.5 g
  • proteiinia
    2.6 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Gluteeniton leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta