KATSOMASI RESEPTIT
Gluteeniton piparminttukakku
GL

Resepti: Maku 03/2017

Gluteeniton pi­par­mint­tu­kak­ku

Resepti: Maku 03/2017

Gluteeniton pi­par­mint­tu­kak­ku

Etsitkö pakastettavaa täytekakkua? Tämä pirteästi gluteeniton piparminttukakku saa ihanan maun Marianne-karkkirouheesta. Muhkeassa ja täyteläisessä kakussa on jämäkkä mascarponetäyte ja päällä rouhittuja piparminttutankoja.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 13 t

13 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
12 t 30 min
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

    Voitele ja jauhota (gluteenittomasti esimerkiksi mantelijauhoilla) irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakkupohja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.

    Irrota kakkupohja vuoastaan hieman jäähtyneenä ja leikkaa se terävällä veitsellä kahteen osaan. Pese vuoka ja vuoraa sen pohja ja reunat leivinpaperilla.

    Erottele täytettä varten munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi. Jatkaa pesemättä vatkaimia. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

    Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja Marianne-rouhe notkistettuun mascarponeen. Lisää lopuksi täytteeseen valkuaisvaahto lastalla varovasti nostellen. Nosta pestyn ja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ensin kakkupohja. Levitä sille puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä päälle loput täytteestä. Tasoita pinta lastalla.

    Peitä kakku tiiviisti alumiinifoliolla ja nosta se pakastimeen vuorokaudeksi. Tai voit valmistaa kakun jo pari viikkoa aikaisemmin pakastimeen.

    Siirrä kakku pakastimesta jääkaappiin noin pari tuntia ennen tarjoamista. Koristele piparminttukakku kokonaisilla ja rouhituilla piparminttutangoilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    346 kcal
  • hiilihydraattia
    29.2 g
  • rasvaa
    22.6 g
  • proteiinia
    6.2 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Täytekakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta