KATSOMASI RESEPTIT
Gluteeniton parsapiirakka
GL

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Gluteeniton parsapiirakka

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Gluteeniton parsapiirakka

Artisokansydämet, kaprikset ja parmesaani täydentävät parsan pehmeää aromia. Nämä välimerelliset pikkusuolaiset ovat kesäjuhlien hitti.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 kpl

Pohja

Täyte

Muut ainesosat

  • tuoreita timjaminoksia, varrellisia kapriksia koristeluun.

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista gluteeniton parsapiirakka näin:

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoat (à Ø 10 cm).

    Mittaa kulhoon kuivat aineet. Nypi joukkoon voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Pyöritä taikina tangoksi, jaa neljään osaan ja taputtele vuokiin. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia.

    Valmista täyte. Jos käytät miniparsoja, niitä ei tarvitse keittää. Jos käytät isoja, käsittele ne ensin. Poista parsojen tyvestä kova osa.  Keitä parsoja pannulla suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. 

    Kuori ja lohko sipulit. Kuullota niitä öljyssä muutama minuutti, lisää viini ja anna sen haihtua ja imeytyä sipuleihin.

    Sekoita kulhossa sipulit, kerma, muna, pippuri, suola ja kaprikset. Ota esipaistetut pohjat uunista ja kaada seos pohjille. Halkaise artisokan sydämet, avaa puolikkaita varovasti ja asettele ne vuokiin. Viipaloi parsat niiden lomaan.

    Paista 10–15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kullanruskea.

    Koristele gluteenittomat parsapiirakat tuoreella timjamilla ja varrellisilla kapriksilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    279 kcal
  • hiilihydraattia
    17.7 g
  • rasvaa
    20.7 g
  • proteiinia
    5.9 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Parsa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta