KATSOMASI RESEPTIT
Gluteeniton mansikkabrita
GL

Resepti: Maku 04/2016

Gluteeniton mansikkabrita

Resepti: Maku 04/2016

Gluteeniton mansikkabrita

Kurkkaa vaihekuvallinen britakakun ohje, jolla onnistut takuuvarmasti! Gluteeniton britakakku hurmaa kaikenikäiset kesäjuhlien vieraat taivaallisella maullaan. 

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Valmista gluteeniton mansikkabrita näin:

    Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.

    Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten.

    Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

    Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

    Levitä marenkikerros puhtaalla nuolijalla taikinakerroksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.

    Anna britakakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

    Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Nosta alimmainen kerros vadille marenkipuoli ylöspäin.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit.

    Perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä puolet täytteestä ja puolet mansikoista britapohjalle.

    Nosta päälle toinen britapohja (jos teet kolme kerrosta, säästä täytettä myös sille) ja loput täytteestä.

    Koristele mansikoilla ja yrteillä.

    Tarjoa gluteenitin mansikkabrita mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen.

VINKKI

Pohjan voi hyvin leipoa edellisenä päivänä, mutta täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    241 kcal
  • hiilihydraattia
    26.1 g
  • rasvaa
    13.3 g
  • proteiinia
    3.8 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

vaihe 1
Vaihe 1

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.

Vaihe 2
Vaihe 2

Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten

Vaihe 3
Vaihe 3

Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe.

Vaihe 4
Vaihe 4

Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Vaihe 5
Vaihe 5

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

Vaihe 6
Vaihe 6

Vatkaa valkuaiset puhtailla välineillä kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja edelleen vatkaten.

Vaihe 7
Vaihe 7

Levitä marenki puhtaalla nuolijalla taikinan päälle

vaihe 8
Vaihe 8

Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 30 minuuttia 175 asteessa. Jäähdytä.

vaihe 9
Vaihe 9

Puolita pohja ja täytä kermarahkalla ja mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta