KATSOMASI RESEPTIT
Gluteeniton mango-kerrospavlova
GL

Resepti: Maku 02/2017

Gluteeniton mango-kerrospavlova

Resepti: Maku 02/2017

Gluteeniton mango-kerrospavlova

Raikas mangopavlova vie kielen! Tee marenkipohjat ja kiisseli jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kakku on nopea kasata.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja suola kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.

    Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa muutama minuutti, kunnes marenkiseos on kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sitruunamehu.

    Värjää marenki halutessasi pastellinsävyiseksi. Aloita pienellä määrällä ja lisää väriä tarvittaessa.

    Pursota tai levitä marenki leivinpaperin päälle pellille kolmeksi, suunnilleen samankokoiseksi pyöryläksi (Ø 12–15 cm).

    Kuivata marenkipohjia 125-asteisen uunin keskitasolla noin 75 minuuttia, kunnes ne ovat keveitä ja irtoavat leivinpaperista. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä puolisen tuntia.

    Valmista mangokiisseli. Mittaa keltuaiset ja sokeri kattilaan. Vatkaa ne vispilällä sekaisin. Lisää mehu, mangot liemineen sekä perunajauhot. Sekoita.

    Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja lähes kiehuu. Älä päästä kiehumaan, vaan nosta kattila heti kiisselin sakeutumisen jälkeen levyltä.

    Kuutioi voi ja lisää kiisseliin. Sekoita, kunnes voi sulaa. Lisää lopuksi sitruunamehu. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Nosta kiisseli peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön ajaksi.

    Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja makeuta se halutessasi vanilja- ja tomusokerilla.

    Kuori ja kuutioi mango.

    Nosta tarjoiluvadille alin marenkipohja. Levitä päälle mangokiisseliä, kermavaahtoa ja mangokuutioita. Nosta päälle toinen marenkipohja ja täytä se samoin. Viimeistele kolmannella marenkipohjalla.

    Koristele kerrospavlova pääsiäisrakeilla ja tuoreella mintulla.

VINKKI

Jos haluat marenkiin raitoja, lisää elintarvikeväriä myös pursotuspussin reunoille.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    275 kcal
  • hiilihydraattia
    17.1 g
  • rasvaa
    20.8 g
  • proteiinia
    4.8 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Gluteeniton leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta